Eσύ το έχεις δοκιμάσει ποτέ ?

1282556115798s

Μιλάω για το eCommerce (ή Electronic Commerce, ή e-commerce, ή e-business, ή όπως θέλει ο καθένας να το αποκαλεί) το οποίο μόνο ιδέα μου δεν είναι ότι κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Θα μπορούσε κάποιος να το αποκαλεί νέα μόδα,νέα επιλογή ή πολύ απλά μια νέα εναλλακτική επιλογή του συμβατικού τρόπου αγοράς προιόντων και υπηρεσιών . Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι απευθύνεται κυρίως σε νέους καταναλωτές, χρήστες του Internet οι οποίοι αγοράζουν νέα προιόντα και υπηρεσίες, αλλά όταν είδα την μητέρα μου να ψάχνει στο amazon για παπούτσια, τότε άρχισα να αναθεωρώ !

Το Internet έχει αδιαμφισβήτητα αλλάξει την φύση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων περισσότερο ραγδαία και δραματικά από οποιαδήποτε άλλη τεχνολογική καινοτομία από την εποχή της Βιομηχανικής Επανάστασης. Μέσα σε 15 περίπου χρόνια το Internet έχει ριζικά αναδομήσει τις σχέσεις μεταξύ των επιχειρήσεων, προσφέρει νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες και επιχειρηματικά μοντέλα που κανείς δεν είχε φανταστεί πριν. Σερφάροντας σε μεγάλα site ηλεκτρονικού εμπορίου όπως ebay , zappos, amazon κατάλαβα ότι οι τύποι δεν αστειεύονται.

Διαβάζοντας στο http://ieeexplore.ieee.org :Ecommerce helps companies to expand to new markets beyond geographical boundaries, increase their sales and to reduce costs such as those related to communication and advertising. For consumers the advantages of Internet retailing include saving of time, and in many cases better prices, availability of goods 24 hours a day, etc.

Είναι μια κοινή παραδοχή η οποία ήδη προτιμάται και από πολλούς Έλληνες online shoppers. Ο αριθμός κυμαίνεται μεταξύ 650 και 700 χιλιάδων,αποτελούν δηλαδή το ένα τρίτο του συνόλου των Ελλήνων χρηστών του Internet.(Δεν είναι το 1/3,είναι το 12-13%.Thanks Στέλιο που με διόρθωσες).  Κατά μέσο όρο πραγματοποιούν δέκα ηλεκτρονικές αγορές τον χρόνο με δαπάνες 1,000-1,600 ευρώ συνολικά για τις αγορές του στο Διαδίκτυο. Δεν θέλω να φαντάζομαι τι θα συμβεί τα επόμενα χρόνια..

Τα τέσσερα κύρια είδη eCommerce, δηλαδή το B2B(Business-to-Business), B2C(Business-to-Consumer), C2B(Consumer-to-Business), C2C(Consumer-to-Consumer), με το Β2C ίσως να κατέχει το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας, μπορείτε να τα δείτε πιο αναλυτικά στο digitsmith αλλά και στο ezinearticles .

Πλέον είτε χρησιμοποιήσει κάποιος την μέθοδο της αντικαταβολής,είτε της χρήσης πιστωτικής κάρτας,είτε της χρήσης προπληρωμένων “ηλεκτρονικών καρτών” όταν έχει την δυνατότητα αγοράς από ένα τεράστιο εύρος ποικιλίας σε 24ωρη βάση ,δεν μπορεί παρά μόνο να το δοκιμάσει .

Μια παρουσίαση του slideshare ίσως βοηθήσει :

 

 

 

Στην Ελλάδα ένα από τα eCommerce Sites το οποίο έχει σταθεροποιηθεί στην ελληνική ηλεκτρονική αγορά είναι φυσικά το e-shop το οποίο προσφέροντας συχνά εκπτώσεις στα είδη του,τιμές προσιτές,αξιόπιστο shipping και συνεχή ενημερώση, κερδίζει όλο και περισσότερους πελάτες.
Δεν θα παραλείψω και το γεγονός ότι τα eCommerce Sites εισάγουν και το “Facebook Like” δημιουργώντας μια αλυσίδα sharing μεταξύ των χρηστών .
Googlara και βρήκα μερικές εταιρείες που ασχολούνται με το eCommerce . Εδώ, εδώ και εδώ

3 Comments

  1. Stelios Landrakis

    ‘Είναι μια κοινή παραδοχή η οποία ήδη προτιμάται και από πολλούς Έλληνες online shoppers. Ο αριθμός κυμαίνεται μεταξύ 650 και 700 χιλιάδων,αποτελούν δηλαδή το ένα τρίτο του συνόλου των Ελλήνων χρηστών του Internet.’Νομίζω ότι θα ήταν πολύ καλό να ίσχυε το 30% που αναφέρετε παραπάνωΠροφανώς όμως,με πάνω από 4 500 000 έλληνες χρήστες του Internet,το ποσοστό δεν ξεπερνάει το 12 -13%

  2. Web Rookie

    Μόλις το διόρθωσα . Thanks 🙂

  3. barak

    <i>Κατά μέσο όρο πραγματοποιούν δέκα ηλεκτρονικές αγορές τον χρόνο με δαπάνες 1,000-1,600 ευρώ συνολικά για τις αγορές του στο Διαδίκτυο. </i>Kι από που προκύπτει αυτό το νούμερο;

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *