My top 8 favourite ads.

Στις άπειρες διαφημίσεις που τυχαίνουν να πέφτουν στο μάτι σου κάθε μέρα είτε στο ζάπινγκ σου είτε στο youtube είτε σε κάποιο site, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει τύχει μια να σε έχει κάνει να ξαναπατήσεις ξανά το “play” για να την ξαναδείς ξανά και ξανά . 

Eίναι κάπως περίεργο το γεγονός ότι μια πολύ ωραία διαφήμιση μπορεί να διαρκεί από 30 δευτερόλεπτα εώς 2 λεπτά και να καταφέρει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να σε μαγέψει και να σε ταξιδέψει .Σε τέτοιου είδους διαφημίσεις πάντα θαυμάζω τους τύπους οι οποίοι καθήσανε και την στήσανε . Θα ήθελα πολύ να μάθω από που αντλούν έμπνευση, αλλά προς το παρόν διαβάζω λέξεις και φράσεις που πρέπει να αποφύγει κάποιος στο στήσιμο της διαφημιστικής του εκστρατείας (εδώ) .

Το top-8 μου

Ψάχνοντας βρήκα το δικό μου top-8 διαφημίσεων που μπορώ να βλέπω κάθε μέρα ξανά και ξανά :

1.

Δεν νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει μείνει κάγκελο με αυτή την διαφήμιση. Πάνω στην ιδέα ότι τα “τα πράγματα που θέλουμε να έχουμε είναι αυτά που δεν έχουμε” με ένα ανδροειδές να αναρωτιέται πως είναι η ανθρώπινη ζωή, μπορώ συνέχεια να κάνω pause και play για να ξανακούσω την φράση “Simply by doing one great thing…” . Διαβάζοντας στο pestaola το Johnnie Walker Android που βλέπουμε είναι άνθρωπος με συνδυασμό special effects ! Δείτε βασικά όλες τις διαφημίσεις του Johnnie Walker !

Creator : John Hegarty

 

2.

Yποθέτω πως αυτή η διαφήμιση απευθύνεται κυρίως σε γκατζετάκηδες 🙂 .Η Apple μας εισάγει στα IPad Apps στο “iPad is Delicious”. Kεφάτη μουσική, ωραίες εικόνες. 30 δευτερόλεπτα που είναι αρκετά για να σε κάνουν να παραγγείλεις ένα iPad .

Creator : Duncan Milner

3.

6.2 εκατομμύρια δολλάρια δαπανήθηκαν για αυτήν την επική διαφήμιση των 90 δευτερολέπτων. Χρείαστηκαν 606 λήψεις για να φτιαχτεί αυτή η διαφήμιση η οποία ανακυρήχτηκε Ad of the World το 2007. Έμεινα άναυδος όταν διάβασα ότι δεν χρειάστηκαν γραφικά, όπως επίσης και για το κόστος. Με τόσα λεφτά κάποιος θα μπορούσε να φτιάξει μια κινηματογραφική ταινία! 

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω τους δημιουργούς αυτής διαφήμισης.

4.

“Hello ladies.Look at your man.Now back to me,now back at your man,now back to me,sadly he isn’t me..”. To Οld Spice,ένα επί χρόνια παραμελημένο-αν όχι ξεχασμένο προιόν της Procter & Gamble που μπορεί να έχει αλλάξει τους κανόνες του social network marketing. Για την P&G ξεκίνησε τον περασμένο φεβρουάριο με μια Super Bowl Ad όπου παρουσίασε τον brand χαρακτήρα της,τον Old Spice Man,αλλά η αρχική Super Bowl διαφήμιση δημιουργήθηκε από το θρυλικό διαφημιστικό γραφείο Wieden + Kennedy, το οποίο σαρώνει τα γραφεία. Άψογη σκηνοθεσία και εναλλαγή.Κινώ γη και ουρανό για να βρω αυτό το αποσμητικό :).Για περισσότερα πράγματα μπορείτε να διαβάσετε και εδώ

Сreator : Tom Kuntz της MJZ

5.

Έπεσε τυχαία το μάτι μου πάνω σε αυτή την διαφήμιση σερφάροντας στο onecoolthingaday ,όπου διάβασα :”It΄s the latest in the powerful “Go Forth” Campaign.The shots of the doorways(playing on imagery from John Ford’s “The Searchers” works on multiple levels “. Mε το που ξεκίνησα να το βλέπω δεν με ενδιέφερε τόσο το τι διαφημίζει, όσο το πόσο εμπνευστικό είναι. Levi’s – Go Work .

Creator : John Hillcoat(director of the Road)

6.

O Adam Berg, o σκηνοθέτης πίσω από την συνταρακτική διαφήμιση Philips “Carousel”(a “long shot” through a frozen moment in a heist) ξαναχτυπάει με αυτή την διαφήμιση της Dulux Walls . Δείτε το..

Creator : Adam Berg

7.

Μια από τις πιο διασκεδαστικές διαφημίσεις που έχω δει ποτέ!Κρίμα που το παιχνίδι είναι απαίσιο..Νευριασμένος μπόμπιρας ο οποίος είναι έτοιμος να κάνει φόνο επειδή δεν του άρεσε το δώρο που του έκανε η κατασυγκινημένη μητέρα του.Υποθέτω πως αυτό το παιδάκι δεν θα είναι στην λίστα των καλών παιδιών του Άγιου-Βασίλη αυτή την χρονιά !

Όσο και να έψαξα δυστυχώς δεν βρήκα τον δημιουργό της.

8.

Αδρεναλίνη στα ύψη όχι μόνο για τον τύπο που έκλεψε ολόκληρο το μαγαζί και τον κοιτάνε όλοι, αλλά ακόμα και για μένα που βλέπω αυτή την διαφήμιση. Μια δημιουργία της ΙΒΜ η οποία αν και παλιά είναι απίστευτη. 

 

Ads

3 Comments

  1. Anonymous

    Η διαφήμιση της Dulux τα σπάει!!!!!!!!!!!! Και έχει και κοινωνικό χαρακτήρα το όλο project! Εξαιρετική ιδέα!!!

  2. Web Rookie

    Ακριβώς για αυτό τον λόγο την επέλεξα :)! Χαίρομαι που δεν είμαι ο μόνος που του άρεσε!Γιώργο όντως έπρεπε να προσθέσω και την coca-cola. Gta ftw.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *