Τα 5 βήματα της επιτυχίας στον χώρο των Social Media.

It doesn’t matter what industry you’re in, you have interesting stories to tell. Finding and sharing them is the first step toward social media success.” 

Αυτή ήταν η φράση που πέτυχα στο convinceandconvert και θέλησα να γράψω αυτό το άρθρο.

Φανταστείτε τον εαυτό σας σε μια αίθουσα γεμάτη κόσμο και εσάς να δίνετε μια διάλεξη. Η διάλεξη αφορά την επιτυχή χρήση των social media.Κάποια στιγμή κάποιος από το κοινό σας ζητάει να απαντήσετε με ένα ναι ή ένα όχι στο εξής ερώτημα : “Τα social media δίνουν την ευκαιρία σε πιο μικρές εταιρείες να έρθουν πιο κοντά στους πελάτες?Μπορούν δηλαδή να διεκδικήσουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα της αγοράς?”. Υποθέτω πως για τους περισσότερους, όπως και για μένα η απάντηση θα ήταν “ναι”.

Για ποιον λόγο? 

Για τον λόγο ότι πλέον, τα social media κάνουν τις μεγάλες εταιρείες να νιώθουν πάλι μικρές, και δίνει στις μικρότερες εταιρείες το πλεονέκτημα να βρίσκονται πιο κοντά στους πελάτες τους. Αυτό που εννοώ είναι ότι έχεις ενδιαφέρουσες ιστορίες να αφηγηθείς. Το να τις βρεις και να τις μοιραστείς, είναι το 1ο βήμα στην επιτυχία των Social Media. Είμαι σίγουρος ότι την ιστορία σου θα την μοιραστεί ένας εντυπωσιασμένος πελάτης-επισκέπτης με κάποιον άλλον υποψήφιο πελάτη και ούτω καθ’εξής .

Και για να μην ξεφευγούμε από το παράδειγμα της διάλεξης, όταν με ρωτήσει ο άνθρωπος από το κοινό ποια είναι αυτά τα περιβόητα 5 βήματα της επιτυχίας στον χώρο των Social Media, θα του απαντήσω με ένα γράφημα της convinceandconvert :

Social-media-success-process

Κλείνω με ένα άρθρο του socialmediatoday :

Social media is about creating content for the web. Content is king on the web. It enhances search engine optimization, drives traffic to your website, establishes instant credibility, and builds brand awareness. It creates an unprecedented opportunity for your organization’s materials to reach thousands of people instantly.

 

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *