Θανάσιμα αμαρτήματα.

Όταν ο Matt Hunter είπε την φράση : “Fail early to succeed sooner”, τότε πιθανότατα δεν ακούστηκε όσο θα έπρεπε και εκεί που θα έπρεπε.

In all seriousness, μιλάω για τις εταίρειες οι οποίες προσλαμβάνουν consultants, internal community managers, CEOs και έπενδύουν ένα κάρο λεφτά στο social media marketing, αλλά ταυτόχρονα καταφέρνουν και βάζουν μόνες τους φρένο στην social media success τους. Οι λόγοι είναι προφανώς πολλοί, αλλά θα σας αναφέρω δύο μόνο.

1.Φόβος: Ο φόβος για κάτι καινούργιο υπάρχει πάντα και πάντα θα υπάρχει. Θυμάστε όταν οι εταιρείες δίσταζαν να στήσουν ένα blog, φοβούμενες την κακή κριτική μέσω των comments? “Και αν γράψει κάποιος κάτι κακό για εμάς?”. Αντίθετως, εταιρείες που γεύτηκαν την επιτυχία μέσω των social media, γιορτάζουν αυτή την κρτική και δείχνουν πόσο καλά διαχειρίζονται τα θέματα των πελατών τους – δημόσια.

Οι άνθρωποι ξέρουν ότι οι εταιρείες δεν είναι τέλειες. Τα Social Media ανοίγουν γέφυρες επικοινωνίας με τους πελάτες, δίνοντας τους την δυνατότητα feedback για θέματα που πρέπει να φτιαχτούν και που θα μπορούσαν να εξελιχτούν σε μεγάλο πρόβλημα.Δεν υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να φοβούνται οι εταιρείες. Make the plan mate!

2.Απληστεία: Υπάρχουν κάποιες μεγάλες brands, οι οποίες έχουν αποφασίσει ότι είναι πολύ μεγάλες και σημαντικές για να επικοινωνήσουν με τους καταναλωτές τους μέσω των social channels ή της δημιουργίας two-way communication and engagement opportunities. Πιο κοινά, οι εταιρείες ίσως έχουν άγνοια για τον ανταγωνισμό τους. Στον “real world” μια εταιρεία μπορεί να είναι ανταγωνιστική απέναντι σε άλλες παρόμοιες μεγάλες εταιρείες μέσω των παραδοσιακών media,πωλήσεις στον δρόμο και άλλους τρόπους marketing.

Στο social web, το “πεδίο μάχης” μεγαλώνει όλο και πιο πολύ, καθώς μικρότερες εταιρείες μεγαλώνουν τα social networks τους, ακούνε τους καταναλωτές τους, τους “κερδίζουν” και αλλάζουν πλήρως την τυπική σχέση πωλητή-πελάτη. 

Skeptical

Το νεαρό κοριτσάκι φαίνεται σκεπτικό. Ίσως επειδή πιστεύει ότι όλα τα blogs δεν περιέχουν περιεχόμενο που να την ενδιαφέρει. Το περιεχόμενο του δικού σου blog θα είναι διαφορετικό? Νομίζει πως όχι. Convince her!

P.s. Πριν τελειώσω το άρθρο μου, πέτυχα στο mashable άλλα 11 θανάσιμα αμαρτήματα. Ρίξτε μια ματιά.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *