Η Oprah προτείνει,η Αμερική αγοράζει.

Επειδή δεν είναι το φόρτε μου ούτε οι παρελάσεις, ούτε να ζω στον πυρετό των εκλογών, θα αναφέρω το άρθρο του Δημήτρη Μαυρογιάννη στο zougla.gr όπου αναφέρει ότι την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίστηκε στο σόου της Oprah στην Αμερική το Kinect και δόθηκε ως δώρο στο κοινό. Περιττό να πω για τον χαμό που επικράτησε στο studio με τις κυρίες να ουρλιάζουν από την χαρά τους.

Είναι επίσης περιττό να πω τι ακολούθησε μετά την πανέξυπνη κίνηση της Microsoft να το λανσάρει στο mainstream κοινό το Kinect, δημιουργώντας ένα είδος “ανάγκης” για την απόκτηση του : 

Ως αποτέλεσμα της εμφάνισης του Kinect στο show της Oprah Winfrey (το οποίο παρακολουθούν 44 εκ. τηλεθεατές εβδομαδιαίως), οι προ-παραγγελίες του περιφερειακού στην Αμερική εκτινάχθηκαν μετά το πέρας του show.Συγκεκριμένα το Kinect μαζί με την κονσόλα Xbox 360 των 4GB εμφάνισε άνοδο ζήτησης 67%, ενώ το bundle με το Kinect και την κονσόλα Xbox 360 250GB εμφάνισε άνοδο 42% .

Ο όρος The Oprah effect επαληθεύεται για άλλη μια φορά.

Έναν χρόνο πριν, όταν εμφανίστηκε στην Oprah ο Twitter CEO Evan Williams και ο ηθοποιός Ashton Kutcher(o πρώτος χρήστης που συγκέντρωσε 1 εκατομμύριο followers), παρουσιάζοντας για το πολλούς ακόμα άγνωστο Twitter, είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν κατακόρυφα οι χρήστες του Twitter. Την ίδια στιγμή η @oprah στον δικό της λογαριασμό έφτιαξε μέσα σε έναν χρόνο μια μικρή “αυτοκρατορία” με 4,476,408 followers. Hell yea!

Όταν ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο του 2011 θα σταματούσε την εκπομπή της “Oprah Winfrey Show” για να ασχοληθεί μόνο με το καινούργιο της δορυφορικό κανάλι, τα νέα εξαπλώθηκαν τόσο γρήγορα, που σε ανακοίνωση του Trendrr αναφέρθηκε ότι τις πρώτες ώρες αφού μαθεύτηκαν τα νέα υπήρξε ένα traffic της τάξης των 8,000 tweets. 

For the record, για κάποιο λόγο το βίντεο της εμφάνισης του Ashton Kutcher και του Evan Williams κατέβηκε από το youutube απ’όσο είδα σε άρθρο του mashable

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *