Τα ξυραφάκια και μια πετυχημένη ιστορία.

Ο Guy Kawasaki το 2012 έκανε μια παρουσίαση (ο τίτλος της είναι APE …όχι πίθηκος….Author, Publisher, Entrepreneur) με τίτλο “Be a prototyper, NOT a typewriter”. Την είδα στο youtube και μου έπεσε το σαγόνι. Ο κύριος Kawasaki(Silicon Valley authorspeakeroneof the Apple employees originally responsible for marketing the Macintosh in 1984 – Wikipedia) λέει ότι στο επιχειρείν τα πάντα πρέπει να έχουν ένα μεγαλύτερο νόημα και ότι με μία φράση 3-4 λέξεων μπορείς να ορίσεις το γιατί υπάρχει η δουλειά σου (mantra). Τον παρακολουθώ από το 2008 και σας προτρέπω να διαβάζετε τις δημοσιεύσεις του, όπως και το βιβλίο του “Enchantment“.

Σε κάτι “σκοτεινές” συζητήσεις πριν καιρό, ο φίλος μου ο Αλέξης επέμενε να μου δείξει ένα site. Ήταν τότε που ετοιμαζόμασταν να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας, αλλά αποφασίσαμε να μπει για λίγο ακόμα στο “ψυγείο”.

Εδώ και καιρό παρακολουθώ την ιδέα του Mike, ενός Αμερικάνου που κατάφερε να μετατρέψει ένα απλό προϊόν-τα ξυραφάκια, σε μία από τις πιο καινοτόμες, απλές, ουσιαστικές online επιχειρήσεις. Πόσα χρήματα δίνετε για ξυραφάκια; Πόσα είπατε; Γιατί; Μπορείτε να ικανοποιήσετε αυτή την “ανάγκη” με άλλο τρόπο; Πιο οικονομικά; Με προσωπική εξυπηρέτηση; Αν το δείτε σε μία καμπάνια που την έκαναν οι χρήστες μεγάλη μέσω πολλών share (86.900 likes, 51.600 tweets, 25.600 followers, 10.268.220 στο YouTube), θα πειστείτε;

Για ξανασκεφτείτε το….“can it be a great shave for few bucks;” Ναι!

H πρόταση είναι: 1) είναι ευκολονόητη 2) είναι απροσδόκητη πρώτο βήμα να δημιουργήσει impact, 3) είναι αξιόπιστη γιατί συγκρίνει τιμή και προσφερόμενη χρηστική αξία, 4) είναι συγκεκριμένη, 5) έχει συναίσθημα και 6) είναι μία πλήρης αφηγηματική ιστορία (‘Storytelling’ case). Της λείπει κάτι?

Δεν υπάρχει 100%(μάλλον) παρθενογένεση για κάτι, άλλα είναι εντυπωσιακό το ότι κάθε μέρα μπορεί κάποιος να δημιουργήσει κάτι καινοτόμο και ταυτόχρονα απλό και εύχρηστο.

Υπάρχουν και άλλοι “Mike” εκεί έξω ?

Είμαι σίγουρος πως ναι..

Source: deasy.gr

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *