Πως είναι ένα ιδανικό FB Content Plan?

Τον Αύγουστο η Αθήνα είναι άδεια. Το ίδιο και οι Εταιρείες. Τώρα που είμαστε λίγοι αυτοί που δουλεύουμε έχω τον χρόνο να διαβάσω περισσότερο και να γράφω συχνότερα.

Έχω λοιπόν αρχίσει ξανά τα “μαθήματα” για το Facebook. “Δανείζομαι” κυρίως βιβλία από το socialmediaexaminer, από το hubspot και 12-13 ακόμα πολύτιμα sources μέσα από το feedly μου. Μετά από fast-track σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο, άρχιζα να σκέφτομαι πως μπορεί ένας Rookie να δημιουργήσει ένα ικανοποιητικό Facebook Content Plan.

Έχω ακούσει αμέτρητες απόψεις, οπότε θα προσθέσω άλλη μία με τη βοήθεια του Jon Loomer:

1. Το κοινό

Βρες τον ιδανικό πελάτη σου.

2. Θέσε τους στόχους σου

Δεν είναι όλα μόνο αριθμοί. Τι θα ήθελες να πετύχεις για το Page σου σε 1 χρόνο από τώρα? Brand awareness? Customer Service? Sales? Lead? Loyal Customers?

3. Το “μότζο”

Πάνω απ’όλα θέλετε να έχετε ένα Human voice? Σωστά? Πως θα παρουσιάζατε τον εαυτό/brand σας? Γράψτε σε μια σελίδα την ονειρική περιγραφή σας. Δεν θα το μοιραστείτε ποτέ με τους Fans σας, αλλά θα είναι πάντα εκεί για να σας θυμίζει ποιοι είστε.

4.  Το Value

Σύμφωνα με τον Jon Loomer, το value ορίζεται ως:

Αn opportunity to think about creative ways to make your Page interesting. Understand that your typical Fan will have a News Feed that is flooded with posts from 500 other friends and Pages. You need to stand out.

5. Η ομάδα

Σε κάθε ομάδα υπάρχει ένας Leader. Και αυτός πρέπει να καθορίσει τον τρόπο συνεργασίας των community managers.

6. To περιεχόμενο

Ορίστε ένα διαφορετικό content theme για κάθε ημέρα της εβδομάδας, με βάση το μέγεθος της ομάδας σας και το διαθέσιμο χρόνο. Αν δεν πειραματιστείτε και αν δεν κάνετε export τα metrics της Page σας, δεν θα μάθετε ποτέ τι ταιριάζει και τι όχι.

7.  Στο νούμερο εφτά, ο κάθε ένας θα πρέπει να ορίσει το δικό του ROI, με βάση τα δικά του κριτήρια.

Cheers από το Ναύπλιο:

Image

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *