Το δικό μου 2013

Το 2013 ήταν μια ωραία χρονιά. Ταξιδεύοντας προς το Ναύπλιο για να περάσω τις γιορτές μου, προσπάθησα να κάνω ένα μικρό απολογισμό της χρονιάς και βρήκα 5 στιγμές που για κάποιο λόγο θα τις θυμάμαι για πολύ καιρό.

1. Job hunting. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις ήταν το “σκάλισμα” και το να κυνηγήσω αυτό με το οποίο ήθελα να ασχοληθώ. Πολλά applications, πολλά “όχι”, μερικά ξενύχτια, ένα παρολίγον ταξίδι για πάντα στην Ινδία και το πιο ευτυχές τέλος – η Travelplanet24.

2. H πρώτη μου σοβαρή παρουσίαση. Αυτή η ικανοποίηση όταν ασχολείσαι πεισματικά με το να φτιάξεις μια παρουσίαση όσο το δυνατόν καλύτερη και όταν την ολοκληρώνεις, είναι το πρώτο βήμα. Η δεύτερη ικανοποίηση είναι όταν την παρουσιάζεις μπροστά σε άλλα άτομα και συνειδητοποιείς ότι θέλει μερικές εκατοντάδες παρουσιάσεις ακόμα για να τους “αφήσεις” κάτι. Αυτή λοιπόν ήταν για το twitter:

923370_4826300411628_409796025_n

3. Το βιβλίο “Η Παρηγοριά της Φιλοσοφίας” του Αλαίν Ντε Μποττόν. Δεν έχω διαβάσει πάρα πολλά βιβλία. Το συγκεκριμένο όμως, και μερικά ακόμα που έχει γράψει, είναι πραγματικά αριστουργήματα.  Έχουμε λοιπόν τον Σωκράτη, τον Επίκουρο, τον Σενέκα, τον Μονταίνι, τον Σοπενχάουερ και τον Νίτσε να ασχολούνται με ορισμένα θέματα που απασχολούν όλους μας: την έλλειψη χρημάτων, τα βάσανα του έρωτα, την ανικανότητα, το άγχος, τον φόβο της αποτυχίας και την πίεση για συμμόρφωση. Διαβάστε το.

4. H συμφωνία με το neolaia.gr . Ο Νικόλας Μπαρδάκης θα βρίσκεται στο Άμστερνταμ από τις 30/12, και μέσα από το καθημερινό του posting, θα φροντίσει να μας πείσει να το επισκεφτούμε. Μέχρι τελευταία στιγμή σκέφτομαι να πάω μαζί του.Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

5. Το e-mail marketing. Τα τελευταία 10 χρόνια το email marketing θεωρείται το σοβαρότερο εργαλείο για όποιον δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο διαδίκτυο. Αν και τα τελευταία χρόνια, με την είσοδο των social media, στο ίντερνετ μάρκετινγκ, ο ρόλος του έχει κάπως περιοριστεί. Τα social media είναι πιο εύκολα στην χρήση τους και χρειάζεται λιγότερος χρόνος για να δημιουργηθεί μια ομάδα “πιθανών πελατών”. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορούν να έχουν την αποτελεσματικότητα μιας λίστας με email. Τεράστιο κεφάλαιο, το οποίο και θα ήθελα να ασχοληθώ σε βάθος.

Καλή χρονιά σε όλους, με περισσότερες από 5 highlighted στιγμές για όλους!

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *