5 άνθρωποι που απολυθήκανε από αναρτήσεις τους στο facebook

Ο χώρος του διαδικτύου είναι “δημόσιος”. Τόσο δημόσιος που πολλές φορές δυστυχώς ή ευτυχώς οι δημοσιεύσεις σου, ορίζουν το ποιος είσαι και το σκεπτικό σου. Το over-exposure με έκαναν να συνειδητοποίσω το πόσο καθοριστική μπορεί να αποβεί μία ανάρτηση σου στο facebook, λαμβάνωντας υπόψιν το γεγονός ότι είσαι εκτεθειμένος σε συναδέλφους, ανταγωνιστές, φίλους, συγγενείς, μελλοντικούς εργοδότες.

shutterstock_59224768-680x400

Πρέπει να υπάρχει “λογοκρισία”? Το over-exposure πόσο υγιές είναι? Πρέπει να διατήρεις μία “καθαρή” εικόνα σε όλα τα Social Media Profiles σου? Για μένα η απάντηση είναι ναι.

Πόσο μάλλον εάν εργάζεσαι στο χώρο του Digital Marketing.

Διαβάζωντας στο businessinsider παραδείγματα εργαζομένων που απολύθηκαν εξαιτίας αναρτήσεων τους στο facebook, σας παραθέτω τα 5 που ξεχώρισα.

1. Μία ένορκος κάνει γκάλοπ στο facebook σχετικά με μία δίκη.

Μία Βρετανίδα ζήτησε από τους φίλους της να την βοηθήσουν να αποφασίσει εάν οι κατηγορούμενοι μίας δίκης για μία απαγωγή, ήταν αθώοι ή ένοχοι. Ως επακόλουθο, αποβλήθηκε από την δίκη.

Διάβασε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

2. Μία cheerleader ζωγραφίζει την σβάστικα σε μία μεθυσμένη κοπέλα.

Η cheerleader της ομάδας των New England Patriots απολύθηκε όταν δημοσίευσε μία φωτογραφία στο facebook profile της, δίπλα σε μία μεθυσμένη κοπέλα πάνω στην οποία είχα ζωγραφίσει την φράση “Είμαι Εβραίος”.

Διάβασε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

3. Mία εργαζόμενη επικαλέστηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας και σέρφαρε όλη μέρα στο διαδίκτυο.

Μία γυναίκα πήρε αναρρωτική άδεια από την δουλειά της, αναφέροντας ότι υποφέρει από ημικρανίες. Έμεινε σπίτι και όταν έγινε αντιληπτό ότι το facebook activity της είχε πάρει “φωτιά”, απολύθηκε.

Διάβασε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

4. Αεροσυνοδοί κακολογήσανε την αεροπορική εταιρεία για την οποία δουλεύανε.

13 αεροσυνοδοί της Virgin Airlines “στολίσανε” την εταιρεία στο facebook profile τους, κάνωντας λόγο για τον υπερβολικό αριθμό αλλαγών της μηχανής αεροπλάνων και τις άσχημες συνθήκες υγιεινής στις καμπίνες.

Διάβασε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

5. Η δασκάλα που έκανε τους μαθητές της φίλους στο facebook.

Η Chadwin Reynolds, καθηγήτρια στο Μπρονξ, απολύθηκε όταν άρχισε να ποστάρει “περίεργα” σχόλια κάτω από φωτογραφίες των μαθητών της στο facebook, όπως “εδώ είσαι πολύ sexy”. Απολύθηκε.

—–

Σε μία πρόσφατη έρευνα που έγινε από την εταιρεία Proofpoint, αποδείχτηκε ότι το 8% των Εταιρειών που διαθέτουνε πάνω από 1,000 εργαζομένους έχουν απολύσει κάποιον εξαιτίας των ενεργειών του στα social media. 

Σκέψου διπλά το τι μοιράζεσαι στο διαδίκτυο. Η προσωπική με την επαγγελματική ζωή, οφείλει να διαχωρίζεται. Συμφωνείς?

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *