Γιατί τα brands δεν διαφημίζονται σε adult sites

Πότε ήταν η τελευταία φορά που μπήκες σε κάποιο adult site? Είμαι σίγουρος ότι έχεις παρατηρήσει και τις απόλυτα cult διαφημίσεις που εμφανίζονται στο παράθυρο σου.

Αυτό λοιπόν, με έκανε να σκεφτώ την δυναμική των adult sites. Είναι ένα καλό μέρος για να διαφημιστεί κάποιος? Βρίσκεται εκεί το κοινό σου? Κοστίζει πολύ? Και γιατί θεωρείται τόσο μεγάλο ταμπού για τους Marketeers?

Πάντα όλοι υποθέτουμε ότι οι άνθρωποι αγαπάνε το πορνό, αλλά όταν κάποιος κοιτάζει τους αριθμούς, τότε μιλάμε για advertising gold mine.  Το 30% ΟΛΟΥ του web traffic παγκοσμίως, αφορά τα adult sites. Στην πραγματικότητα, μέχρι να ολοκληρώσεις την ανάγνωση αυτής της πρότασης, περίπου 197,806 χρήστες βλέπουνε πορνό στο διαδίκτυο(συμπεριλαμβάνεσαι και εσύ. Το βλέπω αυτό το incognito tab).

Το infographic του eat24 μπορεί να αφορά το κοινό των ΗΠΑ, αλλά δεν παύει να ξεκαθαρίζει την μεγάλη δυναμική των adult sites:

adult_usa

Bλέποντας στις top θέσεις αυτά τα sites, κάποιος θα θεωρούσε ότι το κόστος διαφήμισης θα ήταν τεράστιο. Σωστά? Λάθος! Εάν παρατηρήσεις λίγο περισσότερο τις διαφημίσεις σε αυτά τα sites, θα παρατηρήσεις ότι το 99% μιλάει για ακόμα περισσότερο πορνό, οπότε μένει 1% ανεκμετάλλευτο για brands όπως το eat24, το οποίο συνέκρινε το CPM με αυτό σε Google, Facebook και Twitter και παρουσίαζε τα αποτελέσματα της έρευνας του, παρακάτω:

adult_image

 

Στα adult sites λάβανε τόσα impressions όσα θα δίνανε τα 3 μεγάλα channels μαζί, στο 1/10 του κόστους!

Το porn industry πρέπει να αντιμετωπίζεται ομοίως όπως και κάθε άλλο network από τους Marketeers. Δηλαδή βασισμένο στο γεγονός ότι κάθε network δεν είναι κατάλληλο για όλα τα brands και για να αυξήσεις το conversion rate της καμπάνιας σου, πρέπει κάθε ad σου να είναι σχετικό με το ύφος/δομή/content του κάθε site, στους όρους του Native Advertising. Μιλάω για ads όπως αυτά που έκανε το eat24, μία εταιρεία που κάνει food delivery:

delivery_food

delivery_food

Κρατώντας αυτό τον κανόνα, τότε θα φύγει και το ταμπού ότι θα αμαυρωθεί το brand σου. Στο τέλος της ημέρας, κάθε network περιμένει ένα στοχευμένο και relevant ad. Πρωταρχικός στόχος όταν στήνεται μία marketing campaign, είναι να αυξηθεί το ROI της ενέργειας, με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος.

Έχει τρέξει ποτέ κάποιο ελληνικό Brand, καμπάνια σε adult sites?

*Διαβάστε όλο το case study του eat24 στο παρακάτω link.

2 Comments

  1. Δημήτριος Γκόγκος

    Food for thought που λένε και στο χωριό μου…

  2. Ψάχνω μήπως κάποιο ελληνικό brand το έχει δοκιμάσει ποτέ. Έχεις κάποιον υπόψιν σου?

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *