7 tips για το e-mail marketing στο Sports Industry

email marketing sports

Το να διαθέτεις μία λίστα από πιστούς εγγεγραμένους χρήστες στην e-mail βάση σου είναι ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσεις να δομείς την E-mail Marketing Στρατηγική σου. Μέσα από προσεκτικό segmentation, στέλνοντας σχετικό περιεχόμενο και αναλύοντας συνέχεια τα αποτελέσματα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα της αύξησης του ROI. Όλες οι αθλητικές ομάδες έχουνε πιστούς fans οι οποίοι απλά περιμένουν να ενημερωθούνε για μία ευρεία ποικιλία υπηρεσιών.

1. Συγκεντρώστε τα κατάλληλα data

Όσα λεφτά και αν ξοδέψετε στην διαφήμιση και κάθε άλλη μορφή επικοινωνίας, εάν δεν μπορέσετε να πείσετε έναν χρήστη να κάνει sign-up στην e-mail λίστα σας, τότε υπάρχει μία μεγάλη παράλειψη στην συνολική Στρατηγική Marketing. Το e-mail marketing θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία και φθηνότερα μέσα αύξησης του ROI σας με τους πελάτες/fans.

Σε απλά λόγια, είναι σημαντικό για τους χρήστες να μπορούν να κάνουν εύκολα και γρήγορα sign-up στο newsletter, δίνοντας τους την ίδια στιγμή ένα κίνητρο για να το κάνουνε. Ένα απλό παράδειγμα θα μπορούσε να είναι μέσω μίας φόρμας που θα αναφέρει “Μάθε πρώτος όλα τα αποκλειστικά νέα της Ομάδας και κέρδισε εκπτώσεις σε premium εισιτήρια”.

2. Το πρώτο email

Το 1ο e-mail καλωσορίσματος, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να έρθετε σε επαφή με τους fans ενόσω είναι ακόμα διατεθιμένοι εκείνη την  χρονική στιγμή. Ιδανικά, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το “welcome mail” ώς ένα cross-selling εργαλείο ή ως ένα εργαλείο μέσω του οποίου μπορούνε να αλληλεπιδράσουνε με την Ομάδα. Μπορείτε ακόμα να το χρησιμοποιήσετε για την προώθηση συγκεκριμένων προϊόντων από το online shop της

3. Personalize

Θυμηθείτε ότι συναγωνίζεστε εκατοντάδες άλλα e-mails στων φάκελο των inboxes του χρήστη, το οποίο σημαίνει ότι με κάποιο τρόπο πρέπει να τον κάνετε να σας παρατηρήσει. Προτού στείλετε το επόμενο newsletter στους fans σας, λάβετε υπόψιν να δοκίμασετε κάποιο από τα παρακάτω πράγματα:

-Συμπεριλάβετε το όνομα του χρήστη στο subject line του newsletter.

-Μην παραλείψετε να αναφέρετε το όνομα του και στο κύριο μέρος του εσωτερικού του e-mail.

-Αναφέρετε το τελευταίο ματς στο οποίο παρευρέθηκε ο συγκεκριμένος fan.

-Δοκιμάστε να του στείλετε μία προσωποκεντρική ευχή, υπογεγραμμένη από την αγαπημένη του Ομάδα.

-Προσφέρετε του μία αποκλειστική έκπτωση αγοράς εισιτηρίου για μία court-side θέση. Η συγκεκριμένη έκπτωση μπορεί να υπολογιστεί με βάση το ιστορικό αγορών του.

-Θυμηθείτε να του στείλετε μία υπενθύμιση 1-2 ημέρες πριν την έναρξη του επόμενου ματς, αναφέροντας σημαντικές λεπτομέρειες για το ρόστερ της Ομάδας, το πρόγραμμα και ο,τιδήποτε άλλο αξίζει να αναφερθεί.

-Δοκιμάστε να του στείλετε ένα newsletter με δυναμικό περιεχόμενο, βασισμένο στην συμπεριφορά του χρήστη μέσα στο Site. Θα ήταν εξαιρετικό το να αναφέρετε προϊόντα τα οποία έχει επιλέξει μέσα στο site στο παρελθόν αλλά δεν τα έχει αγοράσει(π.χ. abandonment card). Μία καλή εταιρεία που προσφέρει τέτοιες λύσει δυναμικού περιεχομένου είναι η Mojn.

Η δημιουργία loyalty με τους χρήστες, είναι μία μάκρο και μίκρο νίκη.

Με ένα average open rate στο 22% και ένα average click rate στο 3% στο sport industry, κάθε προσωποκεντρική τεχνική μπορεί να αυξήσει την επίδοση του newsletter.

email marketing

4. Design

Στον χώρο του αθλητισμού, πρέπει κάθετι να συνάδει με το συνολικό brand της Ομάδας. Τα logos, τα χρώματα και το κείμενο ακολουθούνε την ίδια κατεύθυνση. Ειδάλλως, πως θα διατηρήσετε “πιστούς” τους fans/χρήστες? Το mobile responsiveness επιβραβεύεται όταν την ίδια στιγμή τοποθετείτε και alt-text στις εικόνες σας. Ο λόγος για αυτό είναι επειδή όταν ανοίγετε ένα e-mail, οι περισσότερες εικόνες δεν διαφαίνονται κατευθείαν, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι οι χρήστες σας δεν ξέρουν που να κάνουν κλικ. Μικρότερο CTR = μικρότερο Engagement.

5. Segmentation

Eίναι γεγονός ότι οι χρήστες σας δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες και προτιμήσεις. Για αυτό τον λόγο, θα έπρεπε να αντιμετωπίζετε κάθε έναν από αυτούς διαφορετικά, καταχωρώντας τους σε διαφορετικά γκρουπς χρηστών. Μία λίστα με διαφορετικά segments τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο Newsletter μίας αθλητικής Ομάδας, θα μπορούσε να είναι η εξής:

  • Ιστορικό πληρωμών
  • Χρήστης που έχει κάνει μία αγορά
  • Χρήστης που έχει κάνει δύο αγορές
  • Χρήστης με επαναλαμβανόμενες αγορές(3-5 αγορές)
  • Χρήστης με πολύ καλό ιστορικό αγορών(5-10 αγορές)
  • Χρήστης με εξαιρετικό ιστορικό αγορών(+10 αγορές)
  • Booking habit – Είδος συσκευής μέσω της οποίας κάνει τις αγορές του(smartphone, tablet, desktop)
  • Γένος χρήστη: αρσενικό/θηλυκό
  • Τύπος αγοράς ανά χρήστη

α)Fans οι οποίοι αγοράσανε εισιτήρια για VIP θέσεις(heavy spenders)

β)Fans οι οποίοι αγοράσανε εισιτήρια για θέση μετρίου κόστους

γ)Fans οι οποίοι αγοράσανε εισιτήρια για θέση κανονικού κόστους

Όλα τα παραπάνω segments μπορούνε να χρησιμοποιηθούνε για την δόμηση μίας οργανωμένης Στρατηγικής E-mail Marketing για τους fans μίας Ομάδας.

6. Oι μέθοδοι αυτοματοποίησης αποδίδουν

Στο sports industry υπάρχουν αμέτρητες ευκαιρίες για την εφαρμογή του: γενέθλια, ημερομηνίες κατά τις οποίες εκδίδονται τα εισιτήρια διαρκείας, νέα προϊόντα κτλ. Τα αυτοματοποιημένα emails εξοικονομούνε χρόνο και εξασφαλίζουνε ότι οι πελάτες λαμβάνουνε μόνο σχετικές προσφορές οι οποίες τους δημιουργούνε την αίσθηση ότι τους δίνεται η προσοχή που τους αξίζει. Ένα παράδειγμα θα ήταν να τους στείλετε να συμμετάσχουν σε ένα απλό poll μετά το τέλος κάθε ματς, ζητώντας τους να αξιολογήσουνε την επίδοση των Παιχτών και σε αντάλλαγμα να τους προσφέρετε ένα εκπτωτικό κουπόνι για την αγορά του επόμενου εισιτηρίου.

7. Test, optimize και repeat

Ένα πετυχημένο email θα πρέπει να προσφέρει στον χρήστη μία καλή “γεύση” για το τι πρόκειται να δει στην σελίδα που θα ανακατευθυνθεί. Αυτή η διαδικασία βελτιστοποίησης δεν μπορεί να σταματήσει ποτέ, καθώς οι προτιμήσεις του χρήστη αλλάζουν συνέχεια. Ο μόνος τρόπος για να κρατήσετε έναν χρήστη “πιστό” είναι το συνεχές testing.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *