8 must εργαλεία για χρήση στο digital marketing

Σε αυτόν τον τεράστιο “θόρυβο” που επικρατεί στο ίντερνετ, είναι μάλλον κάτι παραπάνω από πρόκληση το να βρεις εργαλεία τα οποία μπορούν να αποδειχτούν χρήσιμα στην καθημερινότητα σου όταν εργάζεται στον χώρο του Digital Marketing. Έχει τύχει όπως και ο κάθενας, να πέσω πάνω σε αμέτρητα εργαλεία που παρέχουν demos και free trials. Αυτό στο οποίο έχω καταλήξει, είναι ότι ανεξαρτήτως στο τι γράφεται για το κάθε εργαλείο, στο τέλος της ημέρας εσύ αποφασίζεις ποιο από αυτά συνδυάζει ένα ιδανικό time allocation & productivity.

1.Cyfe
Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που κάθε Marketeer επιθυμεί, είναι να μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχει πρόσβαση εύκολα & γρήγορα σε στατιστικά από κάθε κανάλι στο οποίο δραστηροποιείται το Brand του. Mέσα από ένα dashboard μπορείς να βλέπεις ταυτόχρονα, στατιστικά από google analytics, adwords, mailchimp, moz και οποιοδήποτε άλλο κανάλι επιθυμείς. Φυσικά, μπορείς να ρυθμίσεις και να λαμβάνεις καθημερινά στο mail σου reports βασισμένα στις προτιμήσεις σου.

Screenshot 2015-04-05 22.10.15

2. Sumome

Μέχρι τώρα, το addthis ήταν η μοναδική επιλογή για όσους θέλανε να ενσωματώσουνε ποιοτικά social media share buttons, trigger boxes, newsletter bars κτλ μέσα στο site/blog τους. Πρόσφατα ανακάλυψα το sumome το οποίο κάλυψε πλήρως τις ανάγκες του blog μου. Μπορείς εντελώς δωρεάν να εγκαταστήσεις όμορφα social media share buttons σε όποιο μέρος του blog σου επιθυμείς, όπως επίσης και άλλες επιλογές που ανέφερα παραπάνω. Το σημαντικότερο είναι ότι το εργαλείο αυτό σου δίνει την δυνατότητα να βλέπεις ακριβή στατιστικά ανά κάθε ημέρα.

sumome

3. Tagboard

Ένα πολύτιμό εργαλείο για να κάνεις real-time monitoring σε ένα #hashtag που επιθυμείς. Το tagboard σου δίνει την δυνατότητα να βλέπεις σε έναν πίνακα, όλες τις αναφορές ενός #hashtag οι οποίες λαμβάνουν μέρος στο facebook, twitter, instagram, google+, vine kai flickr. Όπως λέει και ο δημιουργός του:  “If the hashtag is the new URL, Tagboard is building the next generation’s browser.

tagboard

4. Twitshot

To twitter αρχίζει να γίνεται και αυτό ένα multimedia channel(μετά και την εισαγωγή του native video) κάνοντας το κομμάτι του visual να παίζει πλέον σημαντικότατο ρόλο. Αυτό που το κάνει ξεχωριστό, είναι το γεγονός ότι μπορείς να ενσωματώσεις φωτογραφίες από το URL το οποίο κάνεις copy-paste μέσα στο πεδίο του εργαλείου. Εάν υπάρχουν πολλές φωτογραφίες μέσα στο άρθρο, τότε μπορείς φυσικά να επιλέξεις ή και να crop-άρεις όποια επιθυμείς. Επίσης, υπάρχει και διαθέσιμο chrome extension προς χρήση του.

twitshot

5. Picdeck

Aναμφίβολα το instagram έχει αυξήσει πολύ την δυναμική του το τελευταίο διάστημα με κάποιους να υποστηρίζουν ότι το engagement των χρηστών του είναι διπλάσιο από αυτό του facebook. Ένα εξαιρετικό εργαλείο για να καταφέρετε να κάνετε track ένα συγκεκριμένο #hashtag και να αλληλεπιδράτε με τους χρήστες που το χρησιμοποιούν, είναι το picdeck. Προσθέτοντας σε columns το κάθε #hashtag, μπορείτε να τα παρακολουθείτε στην λογική του interface που διαθέτει το hootsuite.

picdeck

6. Pablo

Υπήρξε κάποια στιγμή που θέλατε να δημιουργήσετε μία όμορφη φωτογραφία με κάποιο copy πάνω, χωρίς να χρειαστείτε να απευθυνθείτε σε έναν Designer? Φυσικά και ναι! Το pablo είναι ένα εργαλείο που λύνει πλήρως τα χέρια σε Community Managers οι οποίοι διαχειρίζονται σελίδες στα social media channels. Μπορείς εύκολα και γρήγορα να επιλέξεις μία φωτογραφία, να γράψεις πάνω ο,τιδήποτε επιθυμείς και να “πειράξεις” την φωτογραφία όσο επιθυμείς. Δεν θα σου πάρει πάνω από 1 λεπτό.

pablo

7. Rapportive

Όταν όλη μέρα ανταλλάζεις e-mail με εσωτερικούς και εξωτερικούς συνεργάτες, τις περισσότερες φορές θέλεις να γνωρίζεις το επαγγελματικό background του παραλήπτη. Έτσι λοιπόν, εγκαθιστόντας το συγκεκριμένο εργαλείο στο gmail σου, αυτόματως θα μπορείς να βλέπεις το linkedin profile του ατόμου με το οποίο ανταλλάζεις μυνήματα. Πολύ χρήσιμο εργαλείο ακόμα και αν π.χ. μιλάτε με έναν recruiter.

rapportive

8. Exclaimer

Είμαστε πολλοί εμείς εκεί έξω που έχουμε κάψει αρκετά βράδια ψάχνοντας την κατάλληλη δομή για να φτιάξουμε μία ωραία e-mail signature. Το εργαλείο αυτό μου έλυσε τα χέρια, καθώς μέσα από 5 απλά βήματα, μπορείς να φτιάξεις την e-mail υπογραφή που έψαχνες εδώ και καιρό. Σου συνιστώ να το δοκιμάσεις ανεπιφύλακτα.

exclaimer

2 Comments

  1. Charis

    Πολύ ωραία εργαλεία προτείνεις Χρήστο.

    Μια καλή εναλλακτική του Exclaimer είναι το Wisestamp (www.wisestamp.com).
    Ένα χρήσιμο εργαλείο για το Gmail αποτελεί και το Boomerang (www.boomeranggmail.com).

    • Σε ευχαριστώ πολύ και για το endorse και για τα 2 εργαλεία που ανέφερες!

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *