Προτού κάνετε ο,τιδήποτε, προτείνω να μπείτε σε αυτό το link και να δείτε την δική μου ιστορία μέσα από το εργαλείο exposure.

CLICK HERE

Με λένε Χρήστο Βαρέλογλου, είμαι 28 χρονών και εργάζομαι στην Αθήνα, ως Digital Project Manager στην Papastratos S.A.Philip Morris International.

Αυτό το blog ξεκίνησε στα 20 μου, όταν δεν ήμουν ακόμα σίγουρος με το τι ήθελα να ασχοληθώ και αποφάσισα να αρχίσω να παίρνω μια γεύση από την γεμάτη προκλήσεις “ζούγκλα” του Digital Marketing.

Η ιδέα του “thedigitalrookie” ξεκίνησε ως ένα inhouse pet project, κατά την διάρκεια της πρακτικής που έκανα στην Mindworks Interactive. Ήταν η καλύτερη ιδέα που είχα, καθώς άρχισα να καταγράφω κάθε μέρα το τι μάθαινα, τι μου άρεσε και τι όχι, όπως επίσης δίναμε educational content στους πελάτες μας που πολλές φορές δεν γνωρίζανε τι είναι το SEO, το SEM, η PPC Campaign κτλ.

Η δουλειά μου ήταν στην αρχή να ασχοληθώ με το link building και το keyword research, 2 βασικά κομμάτια μιας SEO(Search Engine Optimization) στρατηγικής. Στην συνέχεια, πήρα μια μεγάλη γεύση και από Social Media Strategies, Community Management και πειραματιστήκαμε επιτυχώς με την Vodafone και την Aegean.

Ακολούθησαν 2 χρόνια με blogging, πολύ διάβασμα και προσπάθεια να διαχωρίσω το ευρύ φάσμα του Digital Marketing σε σαφείς τομείς, έχοντας και ένα “διάλειμμα” με 9 μήνες στρατού.

Στην συνέχεια αφού παραλίγο να μετακομίσω στην Ινδία για δουλειά, μετακόμισα λίγο πιο..κοντά. Ήμουνα μέλος της ομάδας της Travelplanet24, ενός από τα μεγαλύτερα OTAs στην Ελλάδα και στην ανατολική Ευρώπη. Fun factor, δυναμική και καινοτομία είναι 3 λέξεις που συνάντησα από την αρχή μέσα σε αυτή την εταιρεία.

photo222

Το job role μου ήταν Marketing Manager, υπεθύνος για την Ελληνική αγορά όπου ασχολούμουν την overall online παρουσία και peformance της Travelplanet24.

Έπειτα, έγινα μέλος της DPG Group οf Companies, από την θέση του Project Manager όπου ήμουν υπεύθυνος για όλο τον συντονισμό τωρινών και επερχόμενων projects, τόσο σε επίπεδο specs όσο και σε επίπεδο συντονισμού έως το τελικό implementation.

095a61506be68610f48d8051bce45e7d042c266e737d4d4ca675cc5794d59e6e

Πριν ενταχθώ στο δυναμικό της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ – Philip Morris International, είχα τον ρόλο του Marketing Manager στην Convert Group, ο οποίος περιελάμβανε τα εξής tasks:

Responsible for effectively branding, marketing & advertising Convert Group’s properties such as:

Responsible for effectively branding, marketing & advertising Convert Group’s properties such as:

Convert Group [B2B]
eSkills Center [B2B & B2C]
• eRetail Audit – eCommerce Market Research [B2B]

My duties include:

• Our Marketing Strategy & Implementation
• Digital Marketing, eBusiness & eCommerce Consulting to our Clients in various industries upon eCommerce & eBusiness (Philip Morris International, INGLOT etc.)
• eBusiness Planning (P&L Forecast)
• Social media Marketing overall handling
• Content marketing
• Email marketing
• Performance Marketing (SEM/GDN/Facebook paid)
• SEO in place
• PR
• Relations with Marketing Partners

—————

Μπορείτε να με βρείτε στο Twitter εδώ καLinkedInnkedIn εδώ. Επίσης, μπορείτε να διαβάζετε ένα καθημερινό feed των σημαντικότερων άρθρων που διαβάζω, στην facebook fan page μου.

To προσωπικό mail μου είναι : christosvare@gmail.com.

Αν θέλετε ένα βιογραφικό για την δουλειά μου, μπορείτε να το βρείτε online στη σελίδα μου στο linkedIn.